forum dla ludzi, którzy maja coś do powiedzenia - forum bez granic...

Forum forum dla ludzi, którzy maja coś do powiedzenia Strona Główna
 

 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja  Profil   

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
 
rady dla poczatkujących


 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum dla ludzi, którzy maja coś do powiedzenia Strona Główna -> KULINARIA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość

jaja
Gość







PostWysłany: Pon 1:56, 31 Mar 2008    Temat postu: rady dla poczatkujących

1. CHLEB
Ziarenka sezamu i maku to jedyne oficjalnie
akceptowane "plamki" jakie można zauważyć na powierzchni
bochenka chleba. Włochate, białe lub zielone placki dobitnie
świadczą o tym, ze twój chleb zamienił sie w eksperyment z
laboratorium farmaceutycznego.

2. JEDZENIE W PUSZKACH
Każda puszka z jedzeniem, która przybrała kształt piłki musi
być natychmiast osunięta. Ostrożnie i delikatnie.

3. MARCHEWKA
Jezeli możesz ja zawiązać na supełek, to znaczy, ze nie jest świeża.

4. PŁATKI ZBOŻOWE
Generalna zasada mówi, ze platki nalezy wyrzucic jesli termin waznosci
uplynal co najmniej 2 lata temu.

5. SOS DO FRYTEK
Jezeli możesz go wyjac z pojemnika i odbijac po podlodze, to znaczy,
ze sie nie nadaje do jedzenia.

6. NABIAL
Mleko jest zepsute, kiedy zaczyna wygladac jak jogurt. Jogurt
jest zepsuty, kiedy zaczyna wygladac jak twarozek. Twarozek
jest zepsuty, kiedy zaczyna wygladac jak zólty ser. Chociaz
zólty ser to nic innego, jak zepsute mleko i juz nie moze byc bardziej
zepsuty. Ser Cheddar jest zepsuty, kiedy zaczyna
wygladac jak Brie, przy czym masz swiadomosc, ze takiego
gatunku nie kupowales

7. JAJKA
Jesli cos puka od srodka, starajac sie wydostac ze skorupki, to jajko
prawdopodobnie jest nie pierwszej swiezosci.

8. PUSTE OPAKOWANIA
Wkladanie pustych opakowan ponownie do lodówki to stara
sztuczka, ale przynosi skutek tylko jesli mieszkasz z kims, lub
masz kogos do prowadzenia domu.

9. TERMINY WAZNOSCI
To NIE jest chwyt marketingowy, majacy na celu sklonienie Cie
do wyrzucenia dobrego jedzenia tylko po to, zebys wiecej wydal
na kolejne zakupy. Moze powinienes powiesic w kuchni kalendarz.

10. MAKA
Maka jest zepsuta, kiedy sie rusza.

11. MROZONKI
Mrozonki, które staly sie integralna czescia oblodzonego zamrazalnika
prawdopodobnie i tak stana sie niejadalne zanim
wydlubiesz je za pomoca kuchennego noza.

12. SAŁATA
Nie nadaje sie do jedzenia, jeśli nie możesz jej usunac z
lodówki bez uzycia papieru sciernego. Ani jesli jest w stanie
plynnym.

13. MAJONEZ
Jezeli po spożyciu nastąpi gwaltowna reakcja zoladka i reszty
przewodu pokarmowego, to znaczy, ze majonez byl zepsuty.

14. MIESO
Jezeli otwarcie lodówki powoduje gromadzenie sie bezpanskich
psów i much przed Twoim domem, to oznacza, ze mieso sie
zepsuło.

15. ZIEMNIAKI
Świeże ziemniaki nie maja korzeni, lodyg ani bujnego
listowia.

16. RODZYNKI
Nie powinny być twardsze, niż Twoje żeby.

17. SÓL
Na szczęście nie psuje sie.

18. PRODUKTY NIEOZNAKOWANE.
Wszystko, co nie jest w oryginalnym pakowaniu staje sie
automatycznie podejrzane.

19. MDłOSCI
Wszystko, co wywoluje mdlosci jest niejadalne, chyba ze sa to resztki
wczorajszej, wlasnorecznie przez Ciebie przygotowanej
kolacji.

20. CHOMIK
Generalnie jedzenie nie powinno byc przechowywane dluzej, niz
trwa przecietny okres zycia chomika. Postaraj sie o to
pozyteczne zwierzatko i trzymaj je obok lodówki w celach
pomiarowych.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum dla ludzi, którzy maja coś do powiedzenia Strona Główna -> KULINARIA Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

 
Regulamin